lördag, februari 21, 2009

Mexico dag 4

Igår började vi kvällen med att snacksa lite glass, tostadas (typ tacos) och piña coladas och sedan begav vi oss in till centrum av Playa igen och gick längs hela 5e avenyn (som är den stora happening-gatan). Vi åt lite tacos ur en buss och unnade oss ett par kulor glass på Hägendazs-caféet, även om det är ett rån. (Och då menar jag förstås inte som ett rån som i alternativet till en bägare, för bara det kostade typ 20 kr extra).
Jag är en total sucker för Hägendazs och är inte sen att ta upp fighten när folk försöker prisa Ben och Jerrys (som är bleka i jämförelse). Fast ganska sjukt är det att på dessa världsomspännande caféer kostar 2 kulor glass ca 60 svenska kronor, oavsett vilket land du befinner dig i. När vi var i Thailand tex så räknade vi på att saker där generellt är ca 5 ggr billigare än i Sverige, så det hade varit för dem som att köpa en tvåkulorsglass för 300 kr. Sedan kan det tilläggas att thailändarna tjänar runt en tusenlapp i månaden och då blir propotionerna ännu tokigare. Det blir ungefär som att en medelsvensson skulle lägga 5000 kr på en glass. Hallåja.

Hursomhelst, dagen hade varit för lång för att vi skulle orka stanna kvar tills diskoteken öppnade så vi åkte tillbaka till hotellet och spelade lite biljard istället. Vi var pinsamt dåliga allihop, vilket de fulla jänkarna inte var sena att påpeka.

Viva Mexico a la Julia y Clara!

Jag och en äkta mexare! (Och en haka som ser milslång ut?)

Mysiga lampor på sidogatorna i Playa

Allis är lite rädd för kameran

Tacobussen. Enchula tu taco! (vilket betyder "pimp your taco" vilket betyder extra ost, mums)

Idag så har vi utforskat hotellets gym och tennisbana och mamma sportade stepaerobic vid poolen igen.

Mamma steppar med Danne

Sisters in sports

Sen blev det mulet så då gick vi upp på taket och spelade tennis.

Aggressiva slag resluterade i två bortskjutna bollar.

Allis och jag håller bollen i luften! (så högt att den inte syns)

Nu blir det middag på hotellets italienska restaurang, som omväxling till den mexicanska buffén. Hasta la vista!


2 kommentarer:

Gigi sa...

Det ser helt underbart ut!

Anonym sa...

Nice blogg :) Jag var också i Mexico i oktober, började i Cancún sen åkte vi ner längs med hela kusten ner till guatemala så vi var självklart också i PLaya del Carmen :)Jag måste bara rekomendera ön "Isla Mujeres" som ligger utanför Cancún, vi skulle stanna där i en natt men det var aå underbart där så vi kunde knappt lämna stället haha.