Jag har levt på resterna från festen i lördags ända till idag - mums! Jag trodde att lunchsalladen med parmaskinka och avokadoröra var det sista, men när jag kom hem ikväll kom jag på att jag hade lite crostinis kvar i skafferiet så jag gjorde mig några delikata mumsbitar och klämde dropparna ur den sista bag-in-boxen!
På de små brödbitarna (ca 17 kr för en påse på ica) lade jag färskost, körsbärstomater, paprika, färsk basilika, ruccola, soltorkade tomater, pesto och solrosfrön. Jag har fått mersmak för att ha fest, så nästa satsning blir ett cocktailparty där jag ska bjuda på mängder av crostinis som tilltugg! Till efterrätt blev det kladdkaka (jag bakade en ny i söndags, den från festen gjorde tog slut direkt). För några år sedan bakade jag typ en kladdkaka i veckan, och jag hade nästan glömt hur gott det är! Vi har haft otaliga kladdkake-tävlingar för att kora det bästa receptet, och det här är det jag kör på: Bästa kladdkakan Ingredienser: 2 ägg • 3 dl socker • 1,5-2 dl mjöl 1 msk vaniljsocker • 4 msk kakao • 100 g smör Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ägg och socker. Smält smöret. Blanda allt. Häll i en form och in i ugnen. Recepten säger ofta att den ska ska vara inne 15-20 min, men hemligheten är att öka tiden rejält (30-40 min), iaf om man som jag gillar när den är lite hård i kanterna och riktigt seg i mitten! Akta så att den inte bränns eller blir för torr bara, det beror lite på ugn. Vispa grädden och glöm inte att blanda i lite vaniljsocker - det blir mycket godare då! Glöm inte heller att kakan oftast är godare efter att ha stått i kylskåp ett dygn. Mums!
Hallå! Om jag har förstått det rätt (hm) så jobbar du på Topshop på Nova. Jag var där för några veckor sedan och hade höga förväntningar men ack så lite kläder där fanns. Kan ju vara tillfälligt. Hur tycker du själv, har ni samma utbud som deras hemsida i vanliga fall eller det är väldigt begränsat? Ha en bra dag!
Hmmmm 30-40 min på kladdkakan? Då måste min ugn vara super galet 20 min i 175 grader så blir den på gränsen till för torr... måste läsa ditt recept igen -noga- kanske har du någonannan ingediens än jag som kanske spelar roll... skumt det där!
åh, lova, det var gudagott. Jag lever fortfarande på minnet. MUMS. Ostarna på tandpetarna som simmade i ett fröhav var också så smaskiga som tilltugg. Du borde ha en lova-catering!
Memilla: Jo, det stämmer. Butiksytan rymmer ju bara en bråkdel av det sortiment som finns (jag menar tänk på England, där fyller de fyra våningar med topshopkläder!) så självklart är det inte möjligt att ta in allt som finns på hemsidan. Vi får nya varor varje tisdag (dock i väldigt begränsad upplaga) och de snyggast plaggen försvinner fort, så det gäller att ha tur och tajming! Är man ute efter en speciell grej man sett på hemsidan så går det ju alltid bra att ringa och fråga om vi har den. Hoppas du hittar nåt kul vid nästa besök!
Catja: Ja, det är skumt! Men jag har räknat ut att först är den rinnig (upp till 15 min) sen blir den kladdig (upp till 20 min) sen blir den fluffig och torr (upp till 25-30 min) och sedan blir seeeeg (30-40 min) vilket är det jag vill uppnå! Där har du kladdkakans livscykel! Haha:)
c.m: haha - jobbigt läge!
Annika: jag vet - det är döden att hamna på ett inlägg som detta när man är lite småsugen!
Lisa: Jag vet, så blir den kladdig (vilket är jättegott!) - men inte seg!
Hanna: Tack:) Osten var super, rfamför allt framåt tre-tiden, haha:)
Jag heter Lova och jag bloggar om saker som gör min vardag vacker. Jag är 22 år och bor i en etta i Lund. Jag jobbar på Topshop och gillar frukost, fest och fina kläder.
7 kommentarer:
Hallå! Om jag har förstått det rätt (hm) så jobbar du på Topshop på Nova. Jag var där för några veckor sedan och hade höga förväntningar men ack så lite kläder där fanns. Kan ju vara tillfälligt. Hur tycker du själv, har ni samma utbud som deras hemsida i vanliga fall eller det är väldigt begränsat?
Ha en bra dag!
Hmmmm 30-40 min på kladdkakan? Då måste min ugn vara super galet 20 min i 175 grader så blir den på gränsen till för torr... måste läsa ditt recept igen -noga- kanske har du någonannan ingediens än jag som kanske spelar roll... skumt det där!
Gah, inte ätit frukost och det här är det första jag surfar in på... jobbigt
Ååååååh så gott!! Nu blev jag otroligt sugen på kladdkaka.
Ååh, kladdkaka! Har dock min inne i ca.15 minuter, sen får den stå och svalna en låång stund, då blir den perfecto mento!
åh, lova, det var gudagott. Jag lever fortfarande på minnet.
MUMS.
Ostarna på tandpetarna som simmade i ett fröhav var också så smaskiga som tilltugg.
Du borde ha en lova-catering!
<3
Love
Memilla: Jo, det stämmer. Butiksytan rymmer ju bara en bråkdel av det sortiment som finns (jag menar tänk på England, där fyller de fyra våningar med topshopkläder!) så självklart är det inte möjligt att ta in allt som finns på hemsidan. Vi får nya varor varje tisdag (dock i väldigt begränsad upplaga) och de snyggast plaggen försvinner fort, så det gäller att ha tur och tajming! Är man ute efter en speciell grej man sett på hemsidan så går det ju alltid bra att ringa och fråga om vi har den. Hoppas du hittar nåt kul vid nästa besök!
Catja: Ja, det är skumt! Men jag har räknat ut att först är den rinnig (upp till 15 min) sen blir den kladdig (upp till 20 min) sen blir den fluffig och torr (upp till 25-30 min) och sedan blir seeeeg (30-40 min) vilket är det jag vill uppnå! Där har du kladdkakans livscykel! Haha:)
c.m: haha - jobbigt läge!
Annika: jag vet - det är döden att hamna på ett inlägg som detta när man är lite småsugen!
Lisa: Jag vet, så blir den kladdig (vilket är jättegott!) - men inte seg!
Hanna: Tack:) Osten var super, rfamför allt framåt tre-tiden, haha:)
Skicka en kommentar