Guacamole
Mycket avokado, creme fraiche, pressad lime/citron och pressad vitlök är grunden. Smaksätt till exempel med sambal oelek/chili/tabasco och salt och peppar. Smaka av så att måtten blir rätt! Dryga ut med med finhackad rödlök och tomat om du vill. Bästa dippen indeed, alla kategorier!Tomatsalsa (picco de gallo)
Grunden är finhackad tomat, lök och färsk koriander. Sedan kan man om man vill tillsätta pressad lime, vitlök, tabasco och salt/peppar efter styrka och smak. Färsk koriander är väldigt ovanligt i svenska kök, så det kan smaka lite ovant till en början, men det är riktigt gott och fräscht! Ett toppenkomplement till guacamolen istället för färdigköpt sockerbombad tacosås.
Finhacka en ananas eller köp färdighackad på burk. Blanda med hackad chilifrukt och finhackad lök och riv lite färsk ingefära i (eller hoppa över det om du inte gillar ingefära). Smaksätt med lite olja, salt, peppar och lite socker eller honung. Har du koriander kvar är det också gott i!
Sangria

1 flaska rödvin, 33 cl sockerdricka/fruktsoda, 1/2 dl socker, 1-2 kanelstänger, 1 citron, 1 apelsin och massa is! Häll upp vinet, rör ner socker och kanel, skiva frukten och låt stå gärna i några timmar. Fyll på med soda och is precis innan serevering. Gott och läskande!
Mojito


1 kommentar:
Gott värre! Fina bilder också. Tusen tack för tipset, ska ha det i åtanke om den kommer in igen :)
Skicka en kommentar