måndag, mars 16, 2009

Eurotrip!

Idag har jag och Nina suttit på café Athen sedan klockan 9 i morse och planerat och researchat inför vår europaresa nu i vår/sommar. Är pepp till tusen! Vi har ett antal fasta resmål, sedan blir det mindre stopp däremellan. Möjligheten finns att saker ändras helt totalt men detta är planen hittills:

Jag och Nina åker först till Berlin --> mot Amsterdam --> eventuellt till London (beroende på om vi köper tågluffkort redan då eller om vi köpt enkelbiljetter) --> sedan flyger vi till norra Portugal (typ Porto) --> Lissabon --> södra Spanien (Cadiz och hippiestan Jerez) --> upp via Madrid --> eventuellt längs Costa del Sol --> Barcelona (här kommer Lisa och möter upp oss) --> vidare längs franska rivieran (här kommer Bella och möter upp oss) --> till Paris --> sedan hem!


Vi åker i mitten på maj och det är beräknat på sju veckor framåt. Vi får se vad vi hinner med. Bestämt är iaf att vi köper ett månads-interrailpass sista fyra veckorna för 4065 kr, från och med Portugal. Hur vi bekostar resorna där innan får vi se, men ett par tusen till räknar vi. Vi har eventuellt boende både i jerez, provence och paris, så där kan man spara in lite kostnader. Svårt att budgetkalkylera, men med en snabb uppskattning räknar vi på 30 000 kr. Då blir det en okej blandning flashpacking vs. poor backpacking.

Denna bild är från ett café i Berlin sommaren 2006, första stoppet på den sommarens tågluff. Här satt vi och planerade för de nästkommande 3 veckorna då vi gjorde tyskland, slovenien, italien och österrike.

Någon som har erfarenheter att dela med sig av? Både gällande resmål och resebudget!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Heej Lova!
Jag, Emily och Caroline gjorde ju en Eurotrip i somras, och vi var på några av de ställena som ni ska till.
Har en del tips på svinbra hostel och aktiviteter som INTE får missas! :)
Har du nån mail jag kan skriva ihop tips till?
Puss!

Stila sa...

Jaa:) Mejlar dig på facebook!