torsdag, november 16, 2006

Stilstudie - utsvängda ljusa jeans

Mary-Kate ses i utsvängda jeans redan i januari. Kate Moss kör en lite vidare och rakare modell i oktober, och nu häromdagen syntes Nicole Richie i ett par liknande.


Till vänster är jeansen som kommer till H&Ms vårkollektion, och man har lovat att alla kommer att kunna bära Kates jeans när hennes kollektion släpps på Topshop i vår.


Så vad säger ni, hiss eller diss?

26 kommentarer:

Anonym sa...

hade det varit ett år sedan hade jag kräkts... nu är jag inte lika främmande. Gillar dock kate moss-varianten bäst. Slappa och vida, inte tighta där upp som på olsen.

Anonym sa...

hiss hiss hiss! har alltid älskat utsvängda jeans och visste att det skulle bli modernt igen, dels för att det är skitballt och dels för att affärerna ska tjäna pengar :)

Sandra sa...

Lite tveksam, men jag tror det blir fint tillsammans med vårens mode, så jag säger nog hiss ändå! :)

Annika sa...

Nja.. Tveksamt alltså. Jag är så van vid smala jeans nu. Men visst, det kommer säkert synas mycket utsvängt på stan!

Anonym sa...

Vet faktiskt inte. Dock trivs jag bäst i stuprör men man vet ju hur man ändras.
Jag tror på en hiss, om ett tag kommer vi alla stå där igen...

Kerstin sa...

Hmmmm ... på Kate tycker jag det ser grymt ut. Men själv vet jag inte om jag är redo ännu...

Anonym sa...

Omväxling förnöjer heter det väl. Har dock aldrig ägt ett par utsvängda jeans, men någon gång ska väl bli den första?

Anonym sa...

Hiss! Iallafall Kates variant. De andra känns lite för mycket, men det är kanske bara en tidsfråga innan man vänjer ögat vid det också.

Anonym sa...

Hmm... På rätt person blir det skittufft. Kan ju va skönt med lite annat än stupisar hela tiden. Och HM´s modell ser ju inte dumma ut, lagom utsvängda sådär. Så jag måste nog säga hiss.

Anonym sa...

Jag tycker de är jätte fina! Hiss..
Vi har inte riktigt samma mode i Sverige som i USA , där är det jätte inne med utsvängda nu..Så jag vet inte om Sverige är klara med stupisar änn , jag kan tänka mig det , jag har altid gillat hippie stuket..

Camilla sa...

Hiss. Främst Kate Moss-variant.
Älskar Jackie's garderob i That 70's Show.

Anonym sa...

Helt klart hiss! Mycket snyggare än stuprör! :D

Lisa sa...

Diss, gillar det inte..Nu, alltså, men om Kate Moss en gång haft det kommer snart alla ha det..

Anonym sa...

Hiss! Utsvängda passar nog fler typer av kroppar än stuprör, som breda axlar, stor byst eller breda höfter. Jag känner mig redo att rota fram ett par gamla utsvängda jeans, om de passar är en annan fråga... :)

Anonym sa...

DISS! jag hatar det, stuprör lix <3 men ja gillade inte stuprör förr heller.

Sköna Helena sa...

Hiss, definitivt! Fast jag kan inte se det framför mig än, trots att vi ju alla gick omkring så för bara några år sen. Men jo, hiss blir det, snart. Men inte måste man väl helt lägga ner stuprören för det?

Anonym sa...

HISS! Det är supercoolt :-) Jag har redan kört med det ett tag.

Unknown sa...

Hiss, antar jag. Det börjar väl vara dags för de utsvängdas comeback såattsäga. Men jag är inte redo! Jag passar bättre i stuprör, så jag kommer nog att trotsa trenderna framöver och envisas med stuprör iallafall.

Stila sa...

Tack för alla kommentarer!

Själv tycker jag att både Mary-Kates och Nicoles liknar modellerna jag själv struttade runt i för 5-6 år sedan alldeles för mycket för att jag ska kunna gilla dem som nytt mode.

Kate Moss- och H&M-modellen däremot känns ny och kul! Jag kommer lätt att investera i ett par sådan så fort en lämplig modell når butik.

Dessutom är lite utsvängda ben, precis som Käthe sa, betydligt mer smickrande och en modell som passar mig mycket bättre än slimmade stuprör.

Dock känns stuprör fortfarande mycket coolare och rockigare och utsvängt mer snällt.

Well, sammanfattningsvis blir det hiss för min del också!

Gisela sa...

hiss! speciellt med skärpet sådär som kate har det. men vad ska man ha för skor till? jag är för lång för platåskor.

Stila sa...

gisela: Hmm.. tjaa.. Sist de var inne hade man ju de till platådojjor i bästa buffalo-stil. Men de funkar väl med vilka skor som helst, de syns ju ändå knappt, haha:)

Lina sa...

hiss så länge de går i 70-tals retro stil. ...utsvängda jeans har ju varit inne hos smaklösa amerikanskors garderober alldeles för länge...deras modeller skulle jag aldrig hissa...men utsvängda med högmidja funkar för mig.

Stila sa...

Lina: Ja, min vän kom precis hem från två månader i Boston, och där har alla utsvängda jeans med låg midja. När får vi se kändisarna bära den höga midjan? Hittills är det typ bara Kater moss som gjort det...

Anonym sa...

det är verkligen hur snyggt som helst... OM!!!! man kan kombionera det och bära det, fruktansvärt svårburet

Anonym sa...

Diss .
Kanske för att modet är stuprör i Sverige nu och jag trivs bäst i det . Det är inte snyggt med så mycket boot cut , det känns för mkt . Lite fjortis också , sådär som man såg för några år sedan med skorna täckta under jeansen , och jeansen var helt nedtrampade och sönder .

Anonym sa...

diss säger jag just nu, men fråga mig om någon månad igen! ;D